A szerelmi horoszkóp megmondja, mikor jön a nagy Ő!

A horoszkópok legnépszerűbb fajtája a szerelmi horoszkóp vagy másnéven a párkapcsolati horoszkóp. A csillagok állásából jósaink elmondják, rátalál-e Önre a nagy szerelem, mennyire lehet tartós a kapcsolata párjával, visszatérhet-e a lángolás egy kihűlő vagy elmérgesedett kapcsolatba, milyen nehézségeket kell leküzdenie, hogy megtalálja élete értelmét.

 
Ingyenes Napi Horoszkóp - Iratkozzon fel most! Kérjük adja meg az adatait!
Kérjük helyesen adja meg adatait!
Születési dátuma
 
Igen, kérek napi horoszkópot és hírlevelet! Adatvédelem
 

Elhozza-e az igaz szerelmet a jövő? Tudja meg most! 06 90 60 20 04

 

Európai piramisok

Egyesek szentté avatják Semir Osmanagicot, mások csalással vádolják. Amerikai és európai régészek hallani sem akarnak róla, illetve felfedezéseiről, míg az Orosz Tudományos Akadémia tiszteletbeli tagjává választotta.

2005. októberében szinte bombaként robbant a hír: egy amatőr régész, aki mellesleg dúsgazdag bosnyák-amerikai üzletember, Szarajevótól 20 kilométerre, 3 nagy piramisra bukkant, amelyek állítása szerint 12 ezer évesek lehetnek. Semir Osmanagic évtizedek óta kutatja a piramisok titkát, sőt, állítólag azóta doktori címet is szerzett, éppen a kőgúláknak köszönhetően. Állítását mégis kétkedve fogadta és fogadja a nemzetközi régésztársadalom. Dr. Nabil Mohammed Swelim, a Piramis Kutatások kandidátusa egy alkalommal úgy nyilatkozott: „A feltárás kezdetén a munkálatokból és a dicsőségből kimaradt tudósok szakmai féltékenységből támadásokat indítottak Osmanagic ellen”.

– Az Osmanagic által talált lelet ránézésre egyértelműen piramis, azonban ezt be is kell tudni bizonyítani – véli Szakács Gábor rovásírás kutató, aki szintén évek óta tanulmányozza a visokói piramisokat. – Hogy a piramisokat kik és milyen céllal építették, egyelőre nem lehet tudni – mondja a kutató. – Az viszont tény, hogy egykor alkalmasak lehettek arra, hogy lakhelyül szolgáljanak, sőt, a hőkamerás felvételek szerint a piramis csúcsán keresztül óriási energia távozik az építményből, vagyis az a mai napig energiagyűjtő hely. A piramison áthaladó energia minden bizonnyal a hegy alatt rejlő vízből származik. De vajon kik és milyen céllal hasznosították ezt a hatalmas erőt? Az egyik elmélet szerint az űrből jövő támadások, illetve káros sugárzások kivédésére a Nap, a Hold és a Sárkány piramis tökéletesen megfeleltek.

Magyarok is építhették

Szakács Gábor és felesége, Friedrich Klára nemzetközileg is elismert rovásírás kutatók, akik már számos konferencián számoltak be eredményeikről. Számtalanszor jártak a piramisoknál, többször konzultáltak Osmanagiccal és más régészekkel is. Nevük legtöbbször a tatárlakai agyagkorongokkal kapcsolatban merül föl, nekik köszönhető, hogy mára kiderült: a táblácskákra egykor magyarok írtak. A házaspár a székely-magyar ábécé 39 jeléből eddig 21-et azonosított a visokói homokköveken, vagyis ebben az esetben is a Kárpát-medencei rovásírás jeleit vélte fölfedezni.

– Találtunk olyan jelet is, amely megegyezik a tatárlakai agyaglapocskákon lévővel. A rovásírás sokat elárul arról a korról, amikor a piramisok épülhettek. Ezek alapján azt is feltételezhetjük, hogy a visokói piramisokat magyar őseink építették – árulta el Szakács Gábor.

Persze ez önmagában nem elég bizonyíték, ennél többre van szükség ahhoz, hogy egyértelműen kijelenthessünk bármit is. Szakács Gábor szerint a Tordos-Vinca műveltség nagyjából 5-8 ezer éves, ha viszont figyelembe vesszük, hogy a Ravne alagútban találtak egy deszkatöredéket, amit 35 ezer évesre becsülnek, akkor a kettő közötti időszakban élt népcsoportot jelenlegi ismereteink szerint nem tudjuk megnevezni.

Árulkodó leletek

– Tudomásom szerint a feltárás során eddig nem kerültek elő olyan leletek, amelyek DNS-maradványokat tartalmaznának, viszont találtak egy kisebb lapátot és néhány követ, amelyek alkalmasak voltak szerszámok kialakítására is. A piramisokról alkotott elképzelés, miszerint azok kizárólag temetkezési helyként működtek, így megdőlt. A fáraóelméletet, és azt, hogy egy ilyen hatalmas piramist csakis százezrek élete árán lehetséges megépíteni, egyelőre senki nem tudja bebizonyítani – véli a kutató. – Viszont éppen a visokói leleteknek köszönhetően megdőlt az az elmélet is, hogy Európában 10 ezer éve az emberek kizárólag kunyhókban laktak. A piramisok belsejében ugyanis 30 méterenként mindkét oldalra szellőzőnyílások, járatok nyílnak. Azokat környezetidegen, laposra csiszolt kövekkel torlaszolták el.

Eltitkolt maradványok?

– A bosnyák, valamint a kínai leletek éppen azt hivatottak bizonyítani, hogy nem csak Egyiptomban és Amerikában létezett olyan kultúra, amely képes volt a piramisok megépítésére – véli Fónyad Csaba etológus, amatőr történelemkutató. – Viszont ezeket képtelenség beleilleszteni a ma ismert történelembe, hiszen így megkérdőjelezhetnénk, hogy az egyiptomi piramisokat rabszolgák építették fáraóiknak. Nem véletlen, hogy az Atlanti-óceán partjainál található leletekről sem hallani sokat, hiszen azok talán éppen Atlantisz és egy magasabb civilizáció létezését bizonyítanák, nem pedig rabszolgákról mesélnének. A visokói piramisok kapcsán butaság lenne nem beszélni arról az óriási csontvázról, ami sokáig látható volt Osmanagic honlapján, majd rejtélyes módon lekerült onnan. A csontvázat majdnem a legnagyobb titokban sikerült elszállítani a British Múzeumba, ahol a mai napig különféle vizsgálatoknak vetik alá – állítja az etológus.

– A legnagyobb kérdés tehát az, hogy kik építhették a piramisokat, és mi célból. A természet ugyanis nem képes ilyen építményeket létrehozni, ha pedig elfogadjuk, hogy igen, akkor túlságosan sok a véletlen egybeesés. És akkor még nem beszéltünk arról a hatalmas csillagászati és matematikai, valamint építészeti tudásról, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy létre tudják hozni a Nap, a Hold valamint a Sárkány piramist, nem beszélve a két kisebbről – véli Fónyad Csaba. – A piramisoktól nem messze óriási, simára csiszolt, szabályos kőgömböket is találunk, amelyek szintén természetidegen anyagból készültek, és nem tudni, milyen funkciót tölthettek be. A dolog érdekessége, hogy Dél- és Közép-Amerikában szintén találtak a visokóihoz hasonló kőgömböket.

Ismeretlen civilizáció?

– Az eddig rendelkezésünkre álló adatok egy olyan korba visznek el, amiről egyelőre nem sokat tudunk – árulja el az etológus. – Visoko piramisai hatalmas energiákat rejtenek, és ebben érdekes módon a legnagyobb, legnevesebb régészek és piramiskutatók is egyetértenek. Egy igazi energetikai gyűjtőhelyről beszélünk, ami ma is érezteti hatását. A legtöbben persze azért keresik fel a bosnyák piramisokat, hogy a saját szemükkel láthassák azokat, és el tudják dönteni, természetes, vagy mesterséges építményekről beszélünk-e. Azonban nem zárom ki azt sem, hogy egy nap valóban megfejtjük a Nap, a Hold és a Sárkány piramis titkát, és ugyanúgy tudjuk majd hasznosítani a rajtuk áthaladó energiát, ahogyan azt egykor építőik tették – mondta Fónyad Csaba.

A piramisok számokban

A Nap piramis magassága 200 méter, alapéle 400 méter, oldalsó élei 365 méter hosszúak. Ezzel szemben a Kheopsz piramis 148 magas és alapjai csak 230 méteresek. A fedőlapok homokkőből készültek és egyenként 30-35 tonnásak. Radarfelvételek szerint a hegyeket majdnem 4 km hosszú alagút köti össze egymással. A kőtömböket egy egyiptomi kutató szerint mesterséges öntőformában alkották meg valamilyen betonszerű agyagból.

EZO Élet Magazin


Vissza